even weer on line
Door: GerdaenFrans
Blijf op de hoogte en volg Gerda en Frans
04 November 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington
Vervolg van 2 november.
De koffers zijn gekomen en we hebben alles in de camper kunnen laden en nu zijn we dan ook echt vertrokken. Onderweg nog wat eten ingeslagen en naar een camping gezocht
aan de Oostkust.
Even langs het strand gelopen en langs een hele steile trap naar boven gelopen waar we verrast werden door een prachtige zonneweide die verscholen lag tussen Pohutukawa bomen.
Een paradijselijke plek maar die zijn er hier wel meer.
We zijn nu aangeland op een camping aan de Waihi-beach en zagen ook een skyglider in de lucht, mooi gezicht hoor! Heb getracht er foto’s van te nemen zal er ook een meesturen.
Op het strand lagen immens grote bomen die door de zee waren aangespoeld.
En wat een grote golven! Door surfers werd daar dankbaar gebruik van gemaakt.
Woensdag 3 november.
Voor het eerst wakker worden in de campervan op Waihi Beach. Het weer valt wat tegen vanmorgen, een beetje miezerig. De komende paar dagen worden waarschijnlijk wat minder, maar voor volgende week zien we alleen maar zonnetjes op het weerbericht.
We hebben besloten om donderdag de weg langs de oostkaap te gaan rijden. Dit is een hele dagtocht van 383 km. We hebben gehoord dat dit een bijzonder mooie weg is met prachtige vergezichten. Om daar te komen moeten we vandaag naar Whakatane rijden aan de monding van de, je raad het al, Whakatane River.
Onderweg zijn we gestopt in Mount Manganui waar het weer intussen volledig was opgeknapt. Daar was lekkere koffie en gingen we op speciaal verzoek van Gerda lekker in de winkels snuffelen. Daarna gewandeld, pootje gebaad en gepicknickt op wat het mooiste strand van New Zealand leek.
Ik schrijf dit ’s avonds op de camping, achter de dijk van de Whakatane River. We zijn zojuist door een prachtig park langs de rivier naar de stad gelopen om even nog wat eten voor morgen te kopen. Intussen is het donker geworden, dus bedtijd!