Weer een mooie dag
Door: GerdaenFrans
Blijf op de hoogte en volg Gerda en Frans
21 November 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington
Het weer wordt minder! We hebben geen zon meer en af en toe regent het. Positief is dat het veel warmer is geworden en dat de voorspelling voor de komende week er erg goed uit ziet. Morgen nog wat minder, maar daarna….
Als ik dit schrijf staan we op een camping aan zee, aan de oostkust boven Auckland in Orewa. We staan direct aan het strand en kijken uit over de Whangaparoa Bay. We vertrokken vanmorgen al heel vroeg uit Kawhia over 11 km gravelweg. Een enorm mooie route langs prachtige uitzichten over baaien en rivieren en native bush richting Raglan. Het was wel de hele 11 km gravel in de 2de versnelling en niet sneller rijden dan 25 á 30 km per uur. Maar dat maakt het alleen maar mooier, vooral voor de bijrijdster die af en toe mooie plaatjes kan schieten.
Na de gravelweg ontdekten we de waterval, de Bridal Veil Falls, ook weer zoiets moois! De waterval bevindt zich in een native bos met rondom farmland. Het water valt daar heel spectaculair 55 meter naar beneden in een soort kratermeer.
Daarna hebben we lunchpauze gehouden in de bakery in, schrik niet, Ngaruawahia. Wat steeds weer opvalt is dat de cappuccino in NZ erg goed is en de mensen erg vriendelijk zijn.
De route naar het noorden volgend hebben we de grote weg opgezocht, een van de weinigen in NZ. We waren zodoende heel snel Auckland voorbij. We vonden daarna heel snel een camping aan zee. We hebben onszelf daar eerst even lekker verwend met een wijntje en na een wandeling van de legendarische Nieuw Zeelandse ijsjes gesmuld.