Cambridge
Door: GerdaenFrans
Blijf op de hoogte en volg Gerda en Frans
30 November 2010 | Nieuw Zeeland, Wellington
Voordat we verder trekken eerst nog even een foto gemaakt van de camper van onze buurman. Wat een bijzonder exemplaar! Alles wat je maar kunt bedenken zit er op. Een dakterras, zonnepanelen, uitschuif compartimenten, satelliet schotel en ga zomaar door.
We zijn in New Plymouth nog ver van Te Aroha. Daar willen we woensdag zijn om allerlei huishoudelijke zaken te regelen voor onze terugreis, zoals wassen, de camper schoonmaken en de koffers pakken. Na gisteren wilden we niet te veel rijden. We besluiten daarom te overnachten in Cambridge, deze stad ligt op ongeveer driekwart van de reis naar Te Aroha.
Onderweg koffie gedronken in Te Kuite. Een aardige typisch Nieuw Zeelandse plaats waar ook duidelijk de Maori cultuur aanwezig is, zie onze foto’s.
Volgens de brochures is Cambridge de meest Engelse plaats van Nieuw Zeeland.
We komen er aan op een parkachtige camping, very English! En alweer mooi warm weer. Er groeien hier grote bomen, Camelia’s en die ruiken o, zo lekker. Groot, bijna niet te geloven, we hebben er een foto van eentje gemaakt en dat is nog maar een kleintje.
Alles groeit hier sneller en groter, de varens die Rineke bedoeld zijn ook bomen, varenbomen of om precies te zijn ferntrees.
De stad is mooi en gezellig! Dit keer dus een aantal foto’s van een nette Nieuw Zeelandse stad. We zijn er even een lekker Engels biertje wezen drinken. De stad ligt aan de Waikato rivier. In de stad is daar niet veel van te zien, de rivier stroomt door een tamelijk diepe kloof. De brug over die diepte, de oude brug althans, is gebouwd in 1907 en is imposant! 20.000 klinknagels houden de ijzeren constructie bij elkaar. Bijzonder is dat de rijbaan bovenop de boog ligt.
30 November 2010 - 12:36
Frans Bernsen-Joure:
Daar ben ik (alweer) weer. Wat een camper zeg. Als je zo'n camper heb hoef je geen huis meer te hebben. (lol). En volgens mij hebben jullie een hele goede camera als ik zo iedere keer weer jullie foto's zie. Nou, lekker rustig aan doen en dan maar weer terug naar het koude Friesland. Groetjes. . . Frans B. -
30 November 2010 - 21:06
Leo En Marianne:
Frans nog gefeliceteerd met je verjaardag. Wel wat laat maar ja. Via Rineke vernomen dat jullie reisverslagen maken op waar ben je. Leuk hoor. Wens jullie nog fijne laatste dagen in Nieuw Zeeland en goede terug reis. We horen wel als jullie weer thuis zijn.