Maandag 24 september
Blijf op de hoogte en volg Gerda en Frans
24 September 2012 | Portugal, Lissabon
Onze 2de dag in Lissabon. Weer met de regiolijn naar het centrum en omdat we zo’n 2 dagen kaart ( 48 H ) hebben is dat gratis. Ook kun je dan op 4 verschillende rondritten o.a. met een tram. Niet nummer 28 maar dat was volgens ons niet zo veel mooier en daar stond je in als haringen in een ton! Ook zijn we gisteren gratis door die kaart met de elevator (lift) naar boven gegaan. Hoog hoor! En dan heb je een mooi uitzicht over de stad. Vandaag namen we de rode rit met de tram en stapten uit bij een kasteel. We genoten eerst van het mooie uitzicht, zie foto’s en aten daar bij een restaurantje ons middageten. Frans en ik zijn toen naar boven gelopen en nadat we een ticket voor het kasteel hadden gekocht ( korting dankzij de 48H kaart) hebben we het kasteel bewonderd.( Castelo S. Jorge ) Gebouwd in de Moorse periode in de 11de eeuw. Het complex bevat 11 torens en in 1755 heeft het erg te lijden gehad van een aardbeving. Het is zeer de moeite waard om te bekijken want er is nu een museum in gevestigd en er zit ook een restaurant bij. Met de gele bus weer naar het centrum, daar iets gedronken en mooie pleintjes bekeken met waterpartijen. Een bedelaar bij de kerk iets gegeven, even later was hij weggelopen van zijn stekkie en dus kon hij wel lopen. Nou ja?!